Agendavlammetje Zaterdag 25 mei 2019


Poëtische plantenwandeling door de Lage Fronten Maastricht

Natuur, historie en cultuur, de Lage Fronten heeft het allemaal. Die historie gaat terug tot de tijd van de Maastrichtse vestingwerken, waarvan de restanten nog te bewonderen zijn. Maar ook de industriële historie van de stad is terug te vinden in de Lage Fronten. De spooremplacementen en stukken rails met bielzen geven dit gebied een bijzonder karakter. Inmiddels heeft de natuur in dit gebied haar weg gevonden. Op de voormalige spoorwegemplacementen groeien veel verschillende vegetaties waaronder slangenkruid, kuifhyacint en hazenpootje.
In het kader van Bookstore Day combineert een wandeling deze natuur met literatuur. Janna Navis (Boekhandel Dominicanen) is de plantengids en laat zien wat er zoal groeit en bloeit in dit onontgonnen stukje Maastricht. Jet van Aalst (VLAM) draagt ter plekke bekende en minder bekende gedichten voor over deze plantenrijkdom. Alsof ze voor de Lage Fronten geschreven zijn.

Dag: Zaterdag 25 mei.
Plaats: Lage Fronten, verzamelen bij Filmhuis Lumière vanaf 13.30.
Vertrek: 14.00
De wandeling duurt anderhalf uur en beslaat ongeveer 2 km. Om 15.30 uur zijn we weer terug bij Lumière.
Kosten: € 5,- (inclusief tekstboekje met gedichten)
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


vlammetje Donderdag 6 juni 2019, 12.30 - 13.30 uur Letters bij de lunch


De vakantiekoffer door leden van VLAM

Met de zomer en de vakantie voor de boeg geven 3 leden van VLAM traditiegetrouw in de laatste aflevering van het seizoen luchtige leessuggesties. Laat u verleiden door hun keuze, die u wellicht op een nieuw literair spoor zet. Verfrissende boeken om in het verre buitenland of in de eigen achtertuin te lezen.

Locatie en tijdstip: Centre Céramique, 12.30-13.30 uur
Lunchpauzeprogramma i.s.m. Centre Céramique

Toegang is gratis


 vlammetje Zondag 16 juni 2019, 16.00 uur, Muzikale Poëziewandeling


Zingend ben ik over de heuvels gegaan

Als onderdeel van het Liedfestival Stemmig Maastricht vindt er op zondag 16 juni een bijzondere wandeling plaats in het centrum van Maastricht met muziek en gedichten onderweg. O.l.v. Jet van Aalst (VLAM) worden gedichten van Budé, Hanlo, Kemp, Looyman, van den Berg, Aafjes, van Veldeke, Herberghs en Kals voorgedragen. Er klinkt muziek van Toverink, Konsten, Hollman e.a.
Uitvoering: Kumulus Saxofoonkwartet,HenryKonsten (piano en saxofoon) e.a.

Startpunt: 16.00 uur Stadspark Maastricht bij de volière.

Kaartverkoop: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 043-3505555 € 15,- per persoon (inclusief tekst van de gedichten)

Meer info over het festival: www.maastrichtsecomponisten.eu

Partners

images01

 ceramique2

02.Kopie_van_Henric

 

images03

Deel ons met anderen

Share |