1 sept, Letters bij de Lunch

1 sept, Letters bij de Lunch

Kuifje, en het beeld van de vrouw bij Hergé door...

  • 1 sept, Letters bij de Lunch

    1 sept, Letters bij de Lunch

Kuifje, en het beeld van de vrouw bij Hergé

door André van Dijk

Bianca Castiafiore

VLAM zet zich ook in voor een adequate leescultuur. Met welke hindernissen moeten we evenwel rekening houden? Passen beeldverhalen als de albums van Kuifje wel in een verantwoord beleid? Hoe gaat Hergé bijvoorbeeld om met inclusiviteit? Hoe woke is Kuifje? Kunnen overigens kromme beelden leiden tot moreel recht gedrag?  

We leven in tijden van een leescrisis. Is het verantwoord in de strijd tegen ontlezing ook beeldverhalen in te zetten? De inleider heeft weliswaar gekozen voor de aankondiging  “Kuifje en het beeld van de vrouw”, maar de inleiding in deze lunchpauze waaiert wel behoorlijk breed uit en zoomt ook in op beeldinnovatie in de lijn Eisenstein, Hergé, Spielberg.

 

André van Dijk is neerlandicus en was jarenlang als docent Nederlands verbonden aan het Sint Maartenscollege in Maastricht.

 

Locatie en tijdstip: Centre Céramique, 12.30-13.30 uur / Toegang is gratis / Wel aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 043-3505600.

Organisatie i.s.m. Centre Céramique

Deel ons met anderen

Share |