donderdag 3 okt. Letters bij de Lunch - Nescio

donderdag 3 okt. Letters bij de Lunch - Nescio

Over het onfatsoenlijke taalgebruik van Nescio door Jaap van...

Zondag 6 okt: Man-Vrouw, wat nou? door Marita en Alma Mathijsen

Zondag 6 okt: Man-Vrouw, wat nou? door Marita en Alma Mathijsen

  De geschiedenis werd altijd gedomineerd door mannen....

  • donderdag 3 okt. Letters bij de Lunch - Nescio

    donderdag 3 okt. Letters bij de Lunch...

  • Zondag 6 okt: Man-Vrouw, wat nou? door Marita en Alma Mathijsen

    Zondag 6 okt: Man-Vrouw, wat nou? door...

  • Donderdag 10 okt: Leesgroep Juliana. Vorstin in een mannenwereld.

    Donderdag 10 okt: Leesgroep Juliana....

Leesgroep over de ‘feministische biografie’ Juliana. Vorstin in een mannenwereld van Jolande Withuis. De middag staat o.l.v. neerlandica Liesbeth Vonhögen. Een gelegenheid bij uitstek om leeservaringen uit te wisselen en te praten over de verschillende aspecten van deze publicatie.

Niet eerder verscheen een zo uitgebreide, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde biografie van de vorstin die velen beschouwen als ‘onze koningin’. Withuis kon haar werk baseren op brieven en ander nooit eerder gepubliceerd privémateriaal. Daarmee schreef zij niet alleen een levensgeschiedenis, maar ook een portret van een veelbewogen eeuw. Withuis laat zien dat onze visie op koningin en later prinses Juliana aan revisie toe is.

Tijdstip: donderdag 10 oktober, 14.00-16.00 uur / deelname is gratis / aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Na inschrijving wordt bevestiging met adres van de locatie toegestuurd.

Organisatie: VLAM (Vereniging Literaire Activiteiten Maastricht) in het kader van de Maand van de Geschiedenis met als thema Zij/Hij.

Deel ons met anderen

Share |